روغن کنجد فامیلا گیاهی که بیش از 3000 سال در آسیا مورد توجه قرار گرفته است
کنجد اصالتاً از هند و آفریقا که هزاران سال است در آنجا کشت میشده است، گیاهی علفی از خانواده Pedaliaceae است.
به نظر می رسد کنجد یکی از اولین دانه هایی بود که به روغن خوراکی تبدیل شد.
روغن کنجد که با فشار مکانیکی سرد دانه ها به دست می آید، می تواند از دانه های بو داده یا بو داده نشده استخراج شود.
روغن کنجد برشته رنگ تیره و طعم کمی برشته دارد در حالی که روغن کنجد برشته نشده زرد، بی بو و طعم نسبتاً خنثی است.
در چین و هند، چندین هزار سال است که از آن به ویژه در طب جایگزین استفاده می شود.
انتخاب و نگهداری روغن کنجد
مانند سایر روغنهای گیاهی و برای استفاده کامل از تمام خواص تغذیهای آن، به شما توصیه میکنیم از روغنهای بکر که با پرس سرد به دست میآیند و ترجیحاً منشأ ارگانیک دارند، استفاده کنید.
در عوض، روغن کنجد برشته را برای چاشنی و روغن کنجد برشته نشده را برای پخت و پز انتخاب کنید.
به مدت چندین ماه دور از نور و گرما نگهداری می شود.
فواید در مواد غذایی و آرایشی
مانند روغن نارگیل، روغن کنجد هم برای سلامتی و هم فواید زیبایی شهرت دارد.
سرشار از امگا 9 و 6، لینولئیک اسید، ویتامین E، پروویتامین A، املاح معدنی و فیبر، همچنین حاوی سزامین و لسیتین، آنتی اکسیدان های طبیعی است که سلول های عصبی و مغز را تقویت کرده و به بازسازی آنها کمک می کند.
روغن کنجد که برای مدت بسیار طولانی در لوازم آرایشی استفاده می شود، شکننده ترین پوست را مرطوب و تغذیه می کند. تقویت کننده و تصفیه کننده، اغلب برای انجام ماساژ آیورودا استفاده می شود.
یکی از اصلی ترین غذاهای آسیایی
روغن کنجد که در غذاهای آسیایی بسیار استفاده می شود، در سال های اخیر خود را در مناطق ما تثبیت کرده است. علاوه بر طعم دادن ظریف به غذاهای مورد علاقه ما، لمسی کاملاً غیرقابل مقاومت از اصالت و عجیب و غریب بودن را برای آنها به ارمغان می آورد.
دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.